Шефът на Aplle е спечелил най-много през 2006 година

Най-много през 2006 г. в САЩ е спечелил основателят и президент на компютърната империя Aplle Стивън Джобс, макар че неговата официална заплата е само 1 долар, пише списание „Форбс“. Въпреки това доходите на предприемача през миналата година са достигнали 646,6 милиона долара за сметка на растежа на цената на акциите на Apple, във връзка с внедряването на нови революционни продукти и технологии.

Стойността на марката Apple през миналата година е поскъпнала 1,5 пъти до 24,7 милиарда долара. В момента компанията на Стивън Джобс е на 16 място в топ 20 на най-скъпите марки в света.

Официална заплата в размер на 1 долар не е рядка за САЩ. С подобно възнаграждение може да се похвали и Майкъл Блумбърг, кметът на Ню Йорк , който се издържа за сметка на своя бизнес. Към тази категория спадат и всички посланици на добра воля на ООН, сред които е и тенис звездата Мария Шарапова.

Списъкът на най-добре платените професии в САЩ се оглавява не от бизнесмените, а от лекарите, пише „Форбс“. Лекарите заемат първите десет позиции. Средната заплата на анестезиолог и хирург достига до 200 хиляди долара годишно.

Най-малко в САЩ получават момичетата, работещи в кафенетата. Годишният доход на миячка на чинии достига 16 хиляди долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *