Ще се слеят ли UniCredit и Societe Generale

Италианската банка UniCredit обмисля сливане с френската Societe Generale, съобщи британският вестник „Файненшъл таймс“, позовавайки се на информиран около сделката източник.Ще се слеят ли UniCredit и Societe Generale.

Резултат с изображение за файненшъл таймс

Ръководството на италианската банка лансира такава идея вече няколко месеца, уточнява вестникът. Досега обаче не е правено никакво официално предложение, но членове на съвета на директорите на Societe Generale също обмислят такава възможност.

Обсъждането на евентуална сделка е все още в много ранна фаза, допълва източникът на „Файненшъл таймс“.

От Societe Generale са опровергали информацията, че съветът на директорите обмисля евентуалното сливане с UniCredit. От италианската банка са отказали коментар за „Файненшъл таймс“.

Двете големи европейски банки имат допълващ бизнес, като UniCredit е лидер на пазарите в Германия и Италия, а френската група – на пазарите в Централна Европа, уточнява британското издание, информира infostock.bg.

Подобна новина за сливане между двете банки се появи и през ноември 2016 година, но до сделка не стигна. В края на март тази година стана ясно, че френската банка възнамерява за продаде бизнеса си в България, а евентуален негов купувач е Банка ДСК.Ще се слеят ли UniCredit и Societe Generale.

Уникредит Булбанк ще разпредели цялата си миналогодишна печалба като дивидент за акционерите в размер на 297.652 млн. лв. Решението е взето на проведеното на 11 април общо събрание на акционерите, съобщиха от банката. Това е чистата печалба на банката. Основен собственик на Уникредит Булбанк е италианската Unicredit.

В съобщението се посочва, че изплащането на дивиденти на акционерите ще е пропорционално на притежаваните от тях акции, което прави по почти 1.042 лв. на акция. То ще бъде извършено в законоустановения 3-месечен срок от провеждане на събранието. Акционерите допълнително ще бъдат уведомени на страницата на банката за датата, мястото и условията на изплащане на дивидентите, посочват още от банката.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *