Яне Янев: Плевнелиев бяга от Семов

Това бе и причината предизборната среща-концерт в Плевен снощи да започне със закъснение.
На нея бяха представени кандидатът за кмет на града от РЗС Крум Пенчев и кандидатите за общински съветници. Помолен да коментира ситуацията в страната, особено след взривяването на колата на журналиста Сашо Диков, Яне Янев каза, че ще предприемат конкретни действия, предаде Дарик.
„Това, което се случва в страната през последните няколко дни, е изключително обезпокоително и РЗС възнамерява да предприеме конкретни действия за сезиране на европейските институции, че властта, и по-конкретно МВР, слага цялостен контрол върху ромските махали и ромските тартори. Бяхме на събрание в Червен бряг и там видях, че ромските махали са се превърнали на сив бряг – всичко е облепено с плакати на ГЕРБ, никоя друга партия няма никакви предизборни материали. Полицейските патрулки са вътре в ромските квартали – от една страна вървят заплахите, от друга страна са раздадени пари от ГЕРБ. Ние сме абсолютно убедени, че ГЕРБ в Плевенска област ще разчитат основно на ромските гласове. Това е нещо, което никоя управляваща партия не си е позволявала и аз съм убеден, че абревиатурата ГЕРБ, седмица преди изборите, вече може да бъде разчетена по нов начин – Групировка за единение на ромските барони. Това е нещо, което виждаме, че се случва във Видин, Пловдив, Враца, Ямбол, Сливен и Хасково“, коментира Янев.
„Очаквам на ГЕРБ да не им издържат нервите във връзка с разкритието на РЗС, че Росен Плевнелиев е осъществявал чрез неговите фирми редица данъчни измами, дължи огромни суми чрез тези фирми на НОИ. Това, което ни прави впечатление, че ГЕРБ всячески бягат от тази тема, но няма как – те ще трябва да отговорят. Аз зная защо Плевнелиев бяга от Семов и не може да издържи и пет минути в дебат с него, защото е слаб, зависим и неподготвен“, каза още Янев.
Според кандидата за президент на РЗС Атанас Семов седмица преди изборите напрежението в страната е вече много високо и има опити да се подготви общественото мнение дори и за ликвидиране на хора.
„Много е възможно да има нови страшни или поне странни събития. За мен не е случаен фактът, че в един жълт вестник беше публикувано точно сега някакво странно интервю с гадателката на Берлускони, която е казала, че е възможно да има и ликвидирани хора преди изборите. Това са публикации, които очевидно подготвят терена и допълват усещането за страх у хората. Тъкмо за това ние много категорично и при протеста пред НС, и навсякъде на срещите в страната казваме, че нас не ни е страх, че имаме категоричната воля и сила да освободим България от днешното унизително и опасно управление на ГЕРБ. Което е по-важно, веднага след това да преучредим държавата си чрез нова Конституция, която да направи невъзможна повече и безконтролната власт, и корупцията, и дивата недемократична полицейщина, на която сме свидетели“, добави още Семов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *