Абрамович прави болница за богаташи

Инвестицията в Москва е за $150 млн., целта – да се пести от лечение в чужбина

ЛОНДОН. Болница за $150 млн. вдига милиардерът Роман Абрамович в Москва, съобщи „Сънди таймс“. В нея медицинска помощ ще получават само богатите и известните в Русия, за да си спестят пътуване за лечение в чужбина. Московският Медицински център, финансиран от холдинга на Абрамович Millhouse LLC, ще е най-луксозното лечебно заведение в страната, екипирано с най-модерна техника.

Болницата се строи в парк от 35 дка в южния край на столицата близо до богаташкия квартал Рубльовка. 700 души медицински персонал ще обслужва 400 пациенти. 80 са местата в стационара. Пациентите ще се настаняват в просторни апартаменти с площ към 80 кв. м с баня и хол, телевизор с плосък екран. Те ще имат интернет и факс, за да могат да движат бизнеса си и от леглото.

Болницата ще е от класата на 5-звезден хотел и ще е готова догодина, съобщил мениджър на проекта. До лечението в нея щели да имат достъп и членове на правителството. Абрамович се чувствал загрижен за подобряване на здравеопазването в Русия, обяснил говорител на милиардера. Той щял да финансира и образоването на медицински кадри в близко бъдеще.

Доста скъпи частни клиники за богаташи изникнаха в последните години в Русия, но дори в тях се чувства липсата на топспециалисти. Повечето светила в медицината емигрираха в чужбина, за да се спасят от мизерното съществуване на редовия руски лекар. Затова и богатите, щом се разболеят, търсят помощ и съвет при чуждестранни доктори, посочва „Сънди таймс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *