Абрамович съкращава заплатите в Челси

Заплатите в Челси ще бъдат намалени постепенно, както и бонусите за победи на футболистите, категоричен е собственикът на английския футболен клуб – Роман Абрамович.
Руският олигарх добави, че следващият скъп трансфер в Челси ще бъде извършен с пари, които клубът сам заработи, предаде БТА. Английската преса обръща специално внимание на това, че в близките години няма да има трансфери отрода на тези, които Челси осъществи в първата половина от управлението на Абрамович.
Той привлече Майкъл Есиен за 24 милиона лири, Дидие Дрогба за 23 милиона, Рикардо Карвальо за 20 милиона, Ернан Креспо и Деймиън Дъф за по 17 милиона, Адриан Муту за 16 милиона, Хуан Себастиан Верон за 15 и други.
Със сигурност няма да има и трансфери като този на Андрий Шевченко, който бе привлечен за 31 милиона лири против желанието на Жозе Моуриньо.
Заплатите на футболистите са втората стъпка към съкращаване на разходите. Тези, които са привлечени след 2009 година, получават бонуси, но в договори, които съкращават сумата с всяка изминала година.
Прост пример за съкращаването на заплатите е трансферът по линията Лондон – Ливърпул, като получаващият 5 милиона лири на сезон Джо Коул бе заменен за съгласилия се на двойно по-малко Йоси Бенаюн.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *