Австралийската армия спечели от финансовата криза

Икономическата криза помогна на австралийската армия да преодолее част от проблемите си, предаде Лента.ру. С цели 20% е нараснал броя на доброволците за служба в армията през последното тримесечие, спрямо аналогичния период от миналата година. Австралийското министерство на отбраната отбелязва, че нарастващата безработица и неувереността правят службата в армията по-привлекателна в сравнение с работата в частния сектор.

Особено валидно е това сред наскоро завършилите обучението си, които срещат проблеми с намирането на работа поради липсата на опит. Най-популярният род войски са ВВС, които са получили 27% повече молби. ВМС и сухопътните сили са посрещнали с 22% и 15% повече доброволци.

Нарастването на популярността на армейската служба е известно явление в Австралия, а повечето военни предпочитат след изтичането на договора си да останат на служба, опасявайки се, че може да не намерят работа по гражданска специалност. През последната година, числеността на австралийската армия е нараснала с 1500 души и днес общият брой на военнослужещите надхвърля 50 хиляди. До 2016 г. е планирано числеността на въоръжените сили да достигне 57 хиляди души, допълва БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *