Австрийци искат инфраструктурни проекти у нас

Повече от 20 австрийски фирми заявиха желание да участват в изграждането на транспортна инфраструктура у нас по време на форума „Транспортна инфраструктура“. Дружествата проявяват сериозен интерес към пътната и железопътната инфраструктура. Сред тях личат имената на Alpine Bau, Deco-Tech Handeks, Evronik Para-Chemie, Strabag, Terra-Mix, VAE И др.
Опит България трябва да се възползва от опита на австрийските фирми за усвояването на парите по ОП „Транспорт“, каза австрийският посланик Герхард Райвегер. По думите му в момента у нас няма добри проекти, което е причина България да не може да използва европейско финансиране.

Фокус Проектите, върху които работи МРРБ, са за модернизация и рехабилитация на магистрални пътища и първокласни трасета от интернационалните пътни коридори, каза зам.-министърът Георги Прегьов. По думите му по ОП „Транспорт“ до 2013 г. трябва да бъдат реализирани проекти на обща стойност 990 млн. EUR. Освен това трябва да бъдат подготвени и предложенията по програмата за периода 2014-2020 г. По предварителни данни предвиденото финансиране за тези шест години е около 1.3 млрд. EUR.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *