Австрия с план за нови работни места

Канцлерът на Австрия Кристиан Керн представи визията си за развитието на страната през следващото десетилетие пред 1,5 хил. слушатели, предава информационната агенция APA. Главна цел на „План А“ е създаването на 200 хил. нови работни места в страната в периода до 2020 г.

В областта на миграционната политика Керн се показва като настроен за рестрикции политик. Федералният канцлер на Австрия Кристиян Керн заяви, че ще помоли Европейския съюз да позволи на местни работодатели да наемат австрийци преди други граждани на Съюза, освен ако няма подходящи кандидати.

Керн заяви, че работодателите в страната трябва да поставят приоритет върху австрийците , а чак след това върху мигрантите, особено пред тези от Източна Европа, които според него „изнасят своята безработица“, предаде The Daily Express.
„Това означава – само, ако няма подходящ безработен от страната, то тогава мястото до се дава на пристигналите“, заяви Керн. Това ще позволи на работодателите директно да дискриминират по националност потенциалните кандидати за работа.
Керн също така заяви, че ще намали броя на квотите за мигранти, които страната трябва да приеме от 35 хил. души годишно на 17 хил. Това показва изнасяне на политиката му на дясно. Той се притеснява от нарастващата подкрепа към популистките партии в страната. Страховете от имиграцията и безработицата изведоха напред в допитванията крайнодясната Партия на свободата. Планът на Керн се приема като опит да се спечели отново подкрепа за социалдемократите, които миналата година загубиха на първия тур на президентските избори.
Проучванията показват, че партията на Керн има подкрепата на 27% от гласоподавателите.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *