Агенцията за приходите открива офис за средни данъкоплатци и осигурители

От днес към териториалната дирекция София град на Националната агенция за приходите (НАП) се създава специализиран офис, който ще обслужва средните данъкоплатци и осигурители, сред които големи износители и стратегически инвеститори, регистрирани на територията на дирекцията, съобщиха от агенцията.

Новият офис, който се намира на ул. „Гурко“ 12, ще обслужва 522 фирми и институции. Както и в цялата страна, където от 1 март беше формирана категорията „средни данъкоплатци и осигурители“, основният критерий, на който трябва да отговарят определените фирми, е да са с добра репутация и история и да формират над 50 процента от общите приходи за дирекцията.

С обособяването на специализиран офис, обслужващ средните данъкоплатци и осигурители, се създават по-добри условия за обслужване на фирмите, носещи и по-високи приходи в републиканския бюджет, за професионално и своевременно решаване на сложни казуси, свързани с прилагане на данъчното и осигурително законодателство, за по-ефективен контрол, по-висока събираемост на данъчните и осигурителни задължения и по-добро прогнозиране и обезпечение на приходите в държавния бюджет, отбелязват от НАП.

Териториална дирекция София град е уведомила с писма и по всички свои клиенти, които ще бъдат обслужвани от новия офис. Списък с клиентите на новата структура може да бъде намерен на сайта на Националната агенция за приходите на адрес: http://www.nap.bg/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *