Агенцията по заетостта набира 300 студенти за работа в Германия

Фотограф: Георги Кожухаров

activeStoryGal=1; jQuery(‘#storyGal’+activeStoryGal).toggle();Бюрата по труда в градовете, в които има университети или техни филиали, започват да приемат документи на студенти за работа в Германия през лятото догодина, съобщи пресцентърът на Агенцията по заетостта.

Кандидатите трябва да са редовни студенти между 18 и 35 години, но да не са в последния курс от обучението си. Те трябва да имат добри познания по немски език и да са готови да работят в Германия минимум 2 месеца. До 8 януари 2010 г. желаещите да трябва да представят в бюрото по труда молба на на български език, в която да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция. Кандидатите трябва да притежават средства да платят пътя си до Германия. Те трябва да представят и уверение, че са редовни студенти и не са последен курс.

До 15 януари бюрата по труда ще класират кандидатите според владеенето на немски език. Те ще изберат 300 студенти. Подробна информация кандидатите за работа в Германия могат да получат на телефон 02/9808719, от интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg или в бюрата по труда в градовете, където има висши училища.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *