Адвокатите внесоха делото ”Белнейски” в Апелативния съд

В жалбата си до Апелативен съд адвокатите твърдят, че съдът на първа инстанция е допуснал груби нарушения по време на процеса. По думите на адвоката Марин Марковски решението на магистратите Лазар Колев да бъде осъден на доживотна присъда без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски е съдебна грешка.
Адвокатите Марковски – баща и син, смятат още, че присъдата на магистратите не е обоснована, изготвеният обвинителен акт не доказва участието на 31-годишния Колев в престъпленията, в които е обвинен. Освен това според тях представените пред съдебния състав експертизи са противоречиви.
Защитата на Колев ще поиска също пред Пловдивския апелативен съд да бъдат изслушани СРС-та, за които прокуратурата твърди, че са изготвени от подслушвателните устройства, монтирани в якето на ключовия свидетел по делото Владимир Славов-Иширковеца. За него адвокатите на Колев са категорични, че е лъжесвидетел.
На 10 юни 2011 г. петчленен състав с председател съдия Ивета Парпулова на Окръжния съд на Пазарджик призна 31-годишния Лазар Колев за виновен за убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски и го осъди на доживотон затвор без право на замяна.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *