Адвокатът на Николай Цонев: Крайно време е полицейщината в тази държава да бъде блокирана

София /КРОСС/ Тук не става въпрос за лично удовлетворение, а е въпрос на отговорност. Така адвокатът на арестувания бивш министър на отбраната Николай Цонев Васил Василев коментира извинението на зам. градския прокурор за думите му при задържането на Цонев, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Ако някой е извършил престъпление и се извини, те ще му прекратят ли делото – няма, коментира Василев. Той заяви още, че защитата ще се погрижи за правата на обвиняемите. По повод нарушения при ареста на Цонев защитата ще сезира съда в Страсбург, Висшия съдебен съвет и главния прокурор Борис Велчев. Ще бъдат сезирани и останалите власти, защото полицейщината трябва да се блокира от другите власти, заяви адвокатът. Ако не желаят да я блокират, да си носят отговорността, заключи защитникът. Прокурорът Сашо Тотев отказа коментар по делото, което е засекретено. Той уточни, че като доказателствен материал не са използвани само СРС-та.
Очаква се Софийски градски съд да се  произнесе по мерките за неотклонение на бившия военен министър Николай Цонев, бившия служител на финансовото министерство Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров в 17 часа.
 

Финанси 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *