Азиатските пазари обърнаха посоката надолу

Повечето азиатски фондови пазари обърнаха посоката надолу за втори последователен ден във вторник, продължавайки продажбите, заради нестихващите страхове относно темпа на икономическо възстановяване.

Пазарът в Шанхай беше нагоре с 0.2% при волатилна сесия, ден след като се прекатури с близо 6%, за да приключи на най-лошото си ниво от два месеца насам. Фючърсите на Wall Street и цените на петрола бяха без промяна.

Инвеститорите в акции изпратиха ценните книжа надолу, продължавайки спада им от понеделник, след по-слабите от очакваното сигнали от американските потребители и задълбочаващата се загриженост на продавачите на дребно, че възстановяването на най-голямата икономика в света ще бъде по-бавно и по-слабо отколкото са се надявали.

Анализатори казаха, че инвеститорите сега са се опитвали да определят дали цените на акциите, които са нагоре от пет месеца насам, не са отишли твърде далеч.

Все още няма много инвеститори, за да се предположи, че това връщане назад е началото на голяма корекция, казват анализаторите. Никой в момента не търгува с убеждение. Несигурността изобилства, допълват те.

Почти всеки от големите пазари беше надолу.

Азиатски фондови пазари

Индексът Nikkei падна с 0.2% до 10 251.35 пункта, а индексът от Хонг Конг Hang Seng загуби 0.3% до 20 075.66 пункта.

Южнокорейският Kospi падна с 0.2%. Ключовият индекс в Тайван потъна с 2.1%, а бенчмаркът в Индонезия загуби 3.4%.

Големите продажби на пазара в Китай се разпростря и до Европа и Wall Street.

Wall Street

През нощта Dow падна с 2% до 9 135.34 пункта, което е най-ниското му ниво на затваряне от 29 юли.

По-широкият индекс S&P 500, който е базата за много инвестиции, като взаимните фондове, падна с 2.4% до 979.73 пункта. Миналата седмица индексът беше нагоре 49.7% от 12-годишното си дъно при 676 пункта от началото на март.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *