АКБ Корпорация продава 60,58% от Полимери

Общото събрание на АКБ Корпорация ХАД-София упълномощи Съвета на директорите (СД) на дружеството да продаде дяловото си участие в Полимери АД – Девня. Това ще стане на цена каквато СД прецени, стана ясно по време на Общото събрание на дружеството.

АКБ Корпорация притежава 60,58% от капитала на Полимери. Другият основен акционер в девненското дружестово е Българска Холдингова Компания с 18,12 на сто от капитала.

На събранието присъстваха четири юридически и три физически лица, притежаващи общо 566 435 акции, или 19,92 на сто от капитала на дружеството.

Според изпълнителния директор на АКБ Корпорация Сотир Илиев към момента няма интерес към притежавания дял от Полимери и тепърва ще се търсят заинтересовани.

По време на събранието бе посочено, че активите на холдинговото дружество представляват дялове и акции, които в момента не са достатъчно доходоностни. Продажбата се прави, за да се намалят текущите задължения и да се подобри финансовото състояние на АКБ Корпорация.

Книжата на Полимери са били оценени на цена от 8,59 лв. от независим оценител, стана още ясно по време на събранието.

Акциите на АКБ Корпорация приключиха петъчната борсова сесия на средна цена от 1,47 лв., а офертите по позицията останаха на нива от 1,47 лв. купува и 1,55 лв. продава. В петък книжата на Полимери се търгуваха на нива между 5,55 и 5,62 лв.

От: Кристиян Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *