Ако Искров не подаде оставка на 19, Менда ще го набие

Управителят на БНБ Иван Искровще подаде оставка на 19 юни. Това е казал самият той на Менда Стоянова, стана ясно на заседанието на бюджетна комисия в четвъртък.

„Искров е заявил, че в момента в който внесем и една кандидатура за управител на БНБ, той ще си подаде оставката. С него определихме дата 19 юни, ако тогава не си подаде оставката, лично ще отида и ще го набия в БНБ“, каза Стоянова. Това Искров е заявил в неофициален разговор с председателя на комисията миналата седмица.

Тя съобщи, че докато Искров не подаде оставка новият управител на БНБняма да бъде избран на 1 юли.

Припомняме, че още пет месеца остават до приключването на мандата на Искров. Според закона обаче правомощията му могат да бъдат прекратени три месеца преди официалния им край.

Още през март управителят на БНБ Иван Искров каза в парламента, че е готов да подаде оставка, но чака да му намерят заместник.

„Няколко месеца ви чакам – изберете управител. Направете ми подарък – вдругиден имам рожден ден. В момента, в който ми покажете, че сте готови да изберете управител, съм готов веднага да се оттегля. Но прекалено много обичам БНБ и страната си, за да предизвикам хаос“, заяви Искров.

Гуверньорът от девет месеца говори, че иска да подаде оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *