Акция ”Медузите” във Варна: Цветанов отмъщава заради Цветелина

Председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов е задържан по време на нова операция на МВР с кодово име „Медузите“ рано тази сутрин. Заедно с Гуцанов са задържани и директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев и бизнесмен на име Даниел Славов, познат като Дидо Дънката, съобщи „Фокус“, като се позова на министъра на вътрешните работиЦветанов.
Операцията на варненската полиция и Окръжна прокуратура – Варна е предварително планирана. Наречена е „Медузи” заради стремежа на участниците в групата да засмукват и изяждат всичко, коментират варненски полицаи.
В хода на операцията са проверени 10 адреса, уточни още Цветанов.
Проверки са извършени в кабинета на Гуцанов, в кабинета на Пенчев, на главния счетоводител на „Автотранспорт” Яна Кръстева, хотел „Капитол” и офиси.
Яна Кръстева също е задържана след обиските. Малко по-късно говорителят на Областната дирекция на МВР във Варна Калинка Пенчева обясни, че има и пети задържан, но отказа да назове името му.
Според полицаи става дума за изготвяне на документи с неистинско съдържание и злоупотреби с общинския бюджет при закупуването на транспортни средства за нуждите на „Автотранспорт”-Варна. Според редови варненци това е скритото поредно отмъщениезаради нападките на БСП срещу Цветелина Бориславова, приятелка на Бойко Борисов, обвинявана в незаконно обогатяване за близо един милиард лева!
На 8 септември 2009 г. директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов съобщи, че е разпоредил да започне разработка с кодовото име „Гимнастик”. Тя е насочена срещу варненския бизнесмен Даниел Славов, по – известен с прякора Дидо Дънката, припомня „Фокус“. Славов е сочен като един от наследниците в китайската контрабанда. Срещу него са правени няколко разработки, но нито веднъж името му не е съобщавано официално от полицейски или митнически ръководни лица.
Председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов е роден на 17 юни 1967 г. във Варна. Завършил е ВВМУ във Варна. Баща му Капитан І ранг Гуцан Гуцанов е командир на дивизион „Подводници” във Военоморския флот на България.
Политическата кариера на Борислав Гуцанов е свързана изцяло с БСП.
Борислав Гуцанов е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП от есента на 2009 г. Там отговаря за местна власт и регионална политика.
Водач е на листата на кандидатите за общински съветници на БСП на изборите през 2007 г. Избран е за председател на Общинския съвет на Варна.

По време на изборите за Народно събрание Борислав Гуцанов е втори в листата на БСП, след лидера на партията и премиер на страната Сергей Станишев. След избора си за депутат се отказва и остава в Общинския съвет на Варна.

Dir.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *