Албена инвест холдинг ще започне изплащането на дивидента за 2014 г. от 3 август

Акционерите на Албена инвест холдинг АД(5ALB)могат да получат дивидента си за 2014 г. считано от 3 август 2015 г. Това обявиха от компанията, като решение на Управителния и Надзорния съвет. Дивидентът за 2014 г. е 0.50 лв. на акция/брутен дивидент/.

Наакционерите, които нямат клиентски сметки при инвестиционен посредник, дивидентът ще се изплаща отклоновете и офисите на „Банка ДСК“ ЕАД– лично на акционерите срещу представяне на документ за самоличност или на пълномощници срещу представяне на нотариално заверено пълномощно.

От 21 март 2016 г. – от офисите на дружеството в град София, ул. Свети Иван Рилски” 33-35 и к.к. Албена, Централно управление, офис 219. Изплащането става лично, срещу представяне на лична карта или нотариално заверено пълномощно, или с писмено искане за превод на дивиденти по банков път, като в писмото трябва да бъдат посочени трите имена, ЕГН, точен адрес, наименование на банката, банков код и номер на банковата сметка.
При искане – по реда на Наредба 8 от 12 ноември 2003 г. за Централния депозитар на ценни книжа. С писмено искане за превод на дивидента чрез пощенски запис, като в искането следва да бъдат посочени трите имена, ЕГН, точен адрес.

В друго свое решение, от дружеството обявихапреустановяване изплащането на дивидента за 2009 г., считано от 27.09.2015 г., поради изтичането на 5-годишния давностен срок. Припомняме, че тогавадивидентабе с брутна стойност 0.40 лв. на акция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *