Алексей Петров влиза в политиката

Алексей Петров влиза в политиката. Това стана ясно след среща на бившия агент с лидера на РЗС Яне Янев.

„Алексей Петров сподели еднозначно готовността да се захване с активна политическа дейност, тъй като очевидно това се налага“, каза зам.-председателят на РЗС Атанас Семов, който придружи Янев на срещата му в дома на Петров, предаде БГНЕС.
Янев е попитал Алексей Петров дали би се включил в техен проект. От РЗС са предложили на бившия агент на ДАНС да оглави техен експертен съвет по Национална сигурност и нов конституционен ред. Алексей Петров е помолил Янев и Семов да предадат думите му на медиите, които са: „След хаоса винаги идва най-добрият ред – това е закон на физиката. Новият ред ще се създаде с нова Конституция, която ще смени 20-годишния министър-председателски тип управление, с нов тип държавно устройство“.

В хода на разговора бившият агент на ДАНС е припомнил една мъдрост на Атанас Буров, че България винаги е управлявана от бивши или бъдещи затворници. „Шокирани сме от част от информацията, с която разполага Петров и се убедихме, че той не е бил случаен фактор в държавата през тези 20 години, разказа още Яне Янев. Разбира се, трудно е всичко това да се изговори наведнъж, понеже засяга управлението на държавата, допълни той.
Самият Алексей Петров говори пред медиите малко преди срещата си с Янев. „Добре съм, надявам се следващата седмица наистина да поговорим, заяви Петров, след като вчера Софийския апелативен съд го пусна под домашен арест, съобщи БГНЕС.

Петров излезе по анцуг пред дома си в кв. „Лозенец“, на външната врата пред двора. На малката уличка „Арарат“ срещу самата кооперация има паркирана полицейска кола с двама служители на МВР. При него днес е бил зам. – главният редактор на вестник „Галерия“ Явор Дачков, а пред репортерите от другите медии, които чакаха, впечатления от срещата си с него споделиха неговата сътрудничка Дария Крачунова и адвокат Ина Лулчева.

На около стотина метра от дома на Петров е паркирана кола, в която вероятно чакаха за среща бившият издател на вестник „Уикенд“ Недялко Недялков и главният редактор на вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова.
„Алексей Петров има какво да ви каже. Ще ви изясни отношенията си с министър Цветанов, които са не само на лична основа, но имат и едно финансово измерение.“ Това заяви сътрудникът на Алексей Петров, Дария Крачунова, която стана известна с архива, който окомплектова за него в офиса му в сградата на басейна „Спартак“.
Според информация на Явор Дачков „Октоподът“ бил на друго място и се оглавявал от висш политик. Крачунова бе запитана дали знае затова, след като е разговаряла със самия Петров, но тя отрече да знае за подобно нещо и помоли за търпение: „Дайте му известно време, той ще реши и ще говори“.

Сътрудничката на Алексей Петров е убедена, че той има физически и психологически сили и ще успее да възстанови здравето и бизнеса си, а по време на разговора си с нея е бил в добро настроение.

По-рано днес американският посланик Джеймс Уорлик изрази надежда, че Алексей Петров ще бъде наблюдаван отблизо на домашния арест. Дипломатът коментира пред журналисти вчерашното решение на съда, с което бившият съветник в ДАНСбеше освободен от арест след 8 месеца. Уорлик определи решението на съда като „доста изненадващо“ както за правителството, така и за гражданите, предаде БТА. Той обаче изтъкна, че предстои да се реши дали Алексей Петров е виновен по отношение на повдигнатите срещу него обвинения или не.
„Всички уважават решението на съда и очакват да възтържествува справедливото правосъдие“, допълни посланикът на САЩ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *