Алексей Петров ”извади” Цветанов от политиката

“Нима не знаете, че Цветан Цветанов излезе от политиката?. Свалям шарка на Бойко Борисов, че намери най-елегантният начин да извади от политиката Цветанов, като го предложи за ръководител на Предизборния щаб. Като член на този щаб вътрешният министър не може да участва в предизборната борба. Смятам, че в един малко по-късен период Цветанов трябва да се оттегли от министерския пост, а пък и обстоятелствата, които се развиха около него категорично доказват, че не трябва да се занимава с политика“, коментира по адрес на Цветанов Алексей Петров, цитиран от plovdiv24.
“Мисля, че кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори ще е Бойко Борисов. Това прозира и във вчерашното изявление на г-н Цветанов, който каза, че след изборите ще има едно обединяване на партиите в една обща цел. Това, което Цветанов пропусна в изказването си е, че обединението ще стане под патронажа на новия президент“, добави Алексей Петров.
По повод създаването на БОРКОР Алексей Петров заяви, че в този си вид структурата няма да бъде ефективна. Според него тя трябва да е дирекция в Държавната агенция, а ръководството й той определи като „изключително удачно за ДАНС“, предаде Дарик. „Не откривам жест към мене вназначаването на Петко Сертов“, каза още той. По думите му когато е ръководил ДАНС Петко Сертов е показал как трябва да се работи по високите етажи на властта срещу корупцията. Алексей Петров обяви още, че следващата седмица ще се срещне с министъра на финансите Симеон Дянков, за да го запознае с предложенията на Съюза за стопанска инициатива за намаляване на лихвите по кредитите и подпомагане на малкия и среден бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *