Алианц Банк предлага лихва от 5,3% по ипотечните си кредити

Алианц Банк България предложи нови, по-ниски лихви по ипотечните си кредити. В зависимост от финансовия профил на клиента, банката предлага променливи лихви от 5,3% при рефинансиране и от 5,6% за нови жилищни кредити в лева и евро. В допълнение Алианц Банк се грижи за сигурността на клиента като поема за своя сметка застраховките Имот и Живот за целия срок на кредита.

„Ипотечните кредити са дългосрочни отношения и изискват коректност и добронамереност и от двете страни. Факт е, че клиентите придобиват все повече финансови познания и вече не търсят единствено ниската лихва, а се интересуват и от всички комисиони, такси и други разходи по кредитната сделка. Наясно са, че най-ниската лихва не винаги означава най-нисък общ разход. Като пример мога да дам застраховките, които се изискват от банките. При един дългосрочен кредит, какъвто е жилищният, този разход натоварва допълнително бюджета на семейството. В повечето случаи тези застраховки се заплащат от клиента и не са включени в годишния процент на разходите“, коментира Росен Станимиров – изпълнителен директор на Алианц Банк България.

При новите условия, за жилищен кредит в размер на 60 000 лв. и срок на погасяване 20 години с равни месечни вноски при променлива лихва от 5,6%, годишният процент на разходите е 5,85%, с включени такси за предварително проучване, оценка на имота, такса за изготвяне на документи по учредяване на ипотеката, месечна такса за поддържане на сметката и такса за SMS известяване. Общата дължима сума е 100 460 лв., а месечната вноска по кредита – 417 лeв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *