Алианц България навлезе на лизинговия пазар

Алианц България Холдинг е придобило мажоритарен дял в размер на 51% от лизинговото дружество Балкан Стар Сървисис, като след придобиването дружеството се преименува на “Алианц лизинг & сървисис” АД, съобщиха от компанията.

“Създаването на лизингово дружество е логична стъпка в развитието на Алианц България предвид нарастващото търсене на лизингови продукти от една страна, и от друга – разширяване обхвата на предлаганите услуги”, коментира Димитър Желев, изпълнителен директор на Алианц България Холдинг.

Балкан Стар Сървисис е една от първите лизингови фирми в България, която работи от 4 години на пазара, предимно в областта на лизинговане на леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили за марките Мерцедес, Крайслер, Мицубиши, Рено.

Новото дружеството ще функционира като универсална лизингова компания и ще предлага голямо разнообразие от лизингови схеми, включително за други видове марки нови и употребявани автомобили, както и за техника и оборудване.

Предвижда се дружеството да открие клонове в Пловдив, Бургас, Варна и Русе, а продажбата на лизингови продукти ще се извършва в цялата мрежа на Алианц България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *