Американска верига взе “Тримонциум”

Хотел “Тримонциум Принцес” стана “Рамада Пловдив Тримонциум”. Американската верига “Рамада” взе емблематичния хотел за минимум пет години чрез франчайз договор. Това е първият обект в България, който ще работи под тази марка. Засега нищо няма да се променя в политиката на хотела. Казиното остава извън сделката и под прякото ръководство на Суди Озкан.
Турският мултимилионер Суди Озкан приватизира “Тримонциум” през 1998 година и негов екип управляваше хотела десет години. През 2008 година мениджмънтът бе предоставен за 10 годишен срок на друга турска компания – “Дедеман”. Така на фасадата на сградата на пъпа на Пловдив се появи нов надпис – “Дедеман Тримонциум Принцес”. През миналата година обаче Суди Озкан прекрати предсрочно договора с аргумент, че нищо от обещаните инвестиции не се е случило. Дедеман се бяха зарекли да вдигнат категорията и на пловдивския хотел и на “София Принцес хотел” от 4 на 5 звезди. Това също не стана факт.

“Рамада” управляват мрежа от хотели по цял свят. Само в Германия обекти с този бранд има в 37 града, в Турция – в 11, в Румъния – в седем.
Подобно съдружие в големи и знакови хотели не е новост. Новотел Пловдив например от години работи под търговската марка на международната корпорация “Акор”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *