Американските борси потънаха след срива на Wal-Mart

Американските пазаризавършиха на червено в сряда след последните финансови отчети на компаниите и по-слабите от очакванията данни, съобщава CNBC.

„Пазарът започна седмицата със сериозни свръх търсения и с тези отчети за печалбата срещаме малко насрещен вятър“, коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в RW Baird.

По време на сесията поевтиняването на акциите на Wal-Mart и Boeing доведоха до спад от 194 пункта наDow Jones industrial average,попадайки под психологическата граница от 17 000 пункта за пръв пътот 7 октомври насам. Индексът в крайна сметка приключи със 158 пункта надолу.

Акциите на Wal-Mart се сринаха с почти 10%, което бе основната причина за потъването на Dow Jones industrial average.

„Мисля, че рядко можем да видим акции като Wal-Mart да поевтинеят с (почти) 10%“, заяви Раян Ларсон, ръководител на търговията с акции на RBC Global Asset Management (U.S.). „Wal-Mart се отрази негативно на настроенията тази сутрин с коментарите си за бъдещия си растеж ипечалба и за това, което вижда за 2016 г.“.

Акциите наBoeingсъщо поевтиняха с 4%, което допълнително допринесе за спада на Dow. Цената на акциите на производителя на самолети се понижи на фона на опасенията около търсенето на летателни средства, след като авиокомпанията Delta обявив отчета си в сряда, че има „огромен балон от излишни самолети с големи корпуси“, казват от StreetAccount.

Nasdaq compositeсе опита да се задържи на зелено с рали от над 10% на SandDisk след новината, че компанията проучва възможностите за потенциална продажба.Market Vectors Semiconductor ETF (SMH)за кратко скочи с над 3%. Акциите наIntelсъщо поскъпнаха с над 1,5% след отчетената солидна печалба и приходи.

iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB)отчете ръст от над 1%, а цената на акциите наAppleсе понижи с повече от 1%.

ИндексътS&P 500се търгуваше основно с понижения с кратък опит да излезе на зелено, след като суровините и енергията поведоха печалбите с ръст от по 1%. Индексът спадна под психологическата граница от 2000 пункта през деня за пръв път от 8 октомври насам.

На пазарите на суровинитеамериканският суров петролуспя да се възстанови от част от загубите и в крайна сметка приключи с 2 цента надолу до 46,64 долара за барел, а петролът сортБрентостана без промяна и завърши на около 49,10 долара за барел.

На облигационните пазари доходността по10-годишните държавни ценни книжана САЩ приключи на 1,98%, а тази по2-годишнитедостигна 0,57%.

На валутните пазаридоларътсе търгуваше с над половин процент по-ниско спрямоостаналите основни световни валути, като еврото се разменяше за над 1,14 долара.

Контрактите върхузлатотосе вдигнаха с 14,40 долара до 1179,80 долара за тройунция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *