Американските данни от петък повлияха на пазара

Технически анализ за 3.08.2009

EUR/USD
Евро/долар имаше значителен възходящ моментум заради по-добрите от очакваното данни за БВП на САЩ в петък. Двойката направи връх на 1.4278 и закри на 1.4251. Отбелязваме, че следносрочните изгледи остават неутрални като все още двойката е заклещена в рейнджови пазар. Тази седмица се фокусираме върху данните за Non-farm payrolls в петък. Ако NFP данните покажат позитивен резултат, би трябвало да видим пробив нагоре от рейнджа, което ще доведе до възходящ сценарий поне към 1.4700. Обаче, ако данните са разочароващи, зелените пари ще се покачат рязко като нежеланието за риск би трябвало да се вдигне. Краткосрочните изгледи са възходящи и бе трябвало да видим бъдещ възходящ натиск с тестване на ключовото ниво 1.4336. На часовата графика CCI е в посока надолу и на път да пробие 100 надолу, така че трябва да се внимава за потенциален низходящ натиск за тестване на подкрепата 1.4150/80. Колкото по-дълго двойката остане над тази зона, за предпочитане е бичия сценарий.

GBP/USD
Паунд/долар най-накрая проби над ключовото равнище 1.6660 в петък, достигайки връх на 1.6732 и закри на 1.6704. Обикновено пробива от дългосрочен рейнджов пазар поражда значителна възходяща сила. Обаче, както е показано на часовата графика, изглежда имаме потенциална формация „двоен връх” около 1.6750 като потенциално предупреждение за низходящ натиск. И въпреки че краткосрочните сигнали са силно възходящи, по-добре е да се изчака ясен пробив над 1.6750 за възходящо потвърждение. Неуспех на движение над тази зона би трябвало да ни отведе към низходяща корекция обратно към 1.6660. CCI е на път да премине надолу 100 на едночасовата графика, сигнализирайки за потенциален низходящ отскок.

USD/JPY
Долар/йена имаше низходящ моментум в петък, като достигна дъно на 94.49 и затвори на 94.62. На четиричасовата графика можем да видим, че низходящия натиск сега тества трендлинията на подкрепа. Така че технически ще се съсредоточим върху нея. Пробив надолу би трябвало да ни докара низходящи перспективи и няма да имаме колебания да поставим къси краткосрочни цели на търговия към 93.08. Знаем, че дългосрочния тренд е низходящ, така че ако цената пробие трендлинията, ще ни даде висока вероятност за низходяща търговия. Непосредствена съпротива има на 95.30, чийто пробив и неуспех за пробив под трендлинията би трябвало да ни отведат в неясна търговска зона и краткосрочните изгледи да станат неясни.

USD/CHF
Долар/франк имаше значителен низходящ импулс в петък. На четиричасовата графика можем да видим, че цената консолидира в рейнджов пазар след низходящия моментум от 12 март, опитвайки да се покачи, но с неуспешен пробив нагоре, след което спадна накрая в петък до дъното 1.0659 и закри на 1.0685. Сигналите засега са низходящи с тестване на долната граница на рейнджа около 1.0589. Пробив под това равнище би трябвало да ни докара бъдещ низходящ сценарий в средносрочен период с тестване на 1.0364. CCI току-що проби нагоре -100 на часовата графика, предполагайки потенциален отскок нагоре с тестване на 1.0750. Пробив над тази зона ще ни отведе в неясна търговска зона.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

ФК „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *