Американският долар опита да се покачи обратно в средата на сесията вчера

Технически анализ за 01.12.2009 09.50.AM

EURUSD

Американският долар опита да се покачи обратно в средата на сесията вчера, но не успя да запази възходящия моментум и завърши деня надолу, но на разстояние от дъното. Долара се понижаваше през по-голямата част от деня и трейдърите подновиха интереса към по-рискови активи на база оптимизма, че въпроса с кредитите на Dubai World ще се разреши. Инвеститорите изглежда опитваха да сринат долара по-ниско, което може да бъде показател, че проблемите не са приключили.
Днес по-добри от очакваното данни от Института за управление на доставките за Бизнес индекса Чикаго също могат да спомогнат за задръжането на долара в шах.
Повишаването на потребителските цени помогна за засилване на еврото през нощта на 1 декември, но невъзможността му да излезе над скорошния годишен връх на 1.5145 подпомага генерирането на нов натиск за продажби. Основния тренд ще се обърне надолу, когато нивото 1.4801 бъде пробито. Завръщането на апетита за риск, преследващ пазара, ще помогне на еврото да запази възходящия си импулс. Първата подкрепа е на 1.4980 и ако тя издържи, можем да видим покачване към 1.5100-50.

GBPUSD

През декември британската лира бе първата двойка, която се понижи тази сутрин, след като паунда не успя да задържи по-ранните си печалби. Натиска дойде от доклада, показващ, че доверието на потребителите в Обединеното кралство неочаквано отслабна и всеобщото усещане, че британската икономика ще продължи да отслабва в краткосрочен план въпреки огромно количество стимули, назпомпани във финансовата система. На четиричасовата графика можем да видим, че след като тества трендлинята на съпротива (в синьо, бивща подкрепа), сигналите по двойката са низходящи в краткосрочен период. Още натиск за продажби може да удари пазара, ако дъното от миналата седмица на 1.6271 бъде нарушено. Внимавайте за рязко ускорение надолу ако на двойката не успе да се задържи над дъната при 1.6261 и 1.6250. Най-близката съпротива е на 1.6480, чийто пробив може да доведе до моментум нагоре с повторно тестване на трендлинията в района на 1.6600.

USDJPY

Долар/йена рязко се покачи след спешното заседание, свикано от Японската централна банка, повишило спекулаците за намеса от страна на банката. Двойката намери подкрепа на 84.80 преди да се повиши. Сигнала от сформирания „чук” се оказа валиден а целта ми на 87.50 беше достигната малко по-рано тази сутрин. Краткосрочните сигнали остават възходящи със следваща цел в района на 88.20. В дългосрочен план обаче основния низходящ сценарий остава непокътнат. Може да се каже, че района 82.50/85 е доказан като силна зона на подкрепа през пролетта/лятото на 1995. Опит на двойката да тества този район може да се разгледа като продължение за низходящия сценарий.

USDCHF

Движейки се в тесен рейндж, двойката остава низходяща на часовата графика, след неуспеха да пробие над съпротивата 1.0070. Сигналите засега са неутрални, като зоната за търговия също е неясна. Ясно утвърждаване над 1.0140 е необходимо, за да отхвърли низходящите перспективи. Първата подкрепа е на 1.0030.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *