Американският Конгрес ще разгледа ситуацията с компенсациите в AIG и Bank of America

Американският Конгрес в близко време ще разгледа ситуацията с компенсациите на ръководителите в такива компании като American International Group и Bank of America Corp., които получиха в трудно за тях време значителна финансова помощ, е заявил председателят на Комисията на долната Камара по надзор и правителствената реформа в сряда, съобщи агенция „Ройтерс“.
„Платежният цар“ на финансовото министерство Кенет Фейнбърг ще даде отчет, присъствайки на заседанията на комисията в продължение на две седмици, е заявил председателят й Адолфус Танус. Фейнбърг отговаря за размера на компенсационните пакети на високоплатените служители на компаниите, които получиха значителна помощ от средствата на данъкоплатците.
Сред тях са още Citigroup Inc, General Motors Co, Chrysler, Chrysler Financial и GMAC. „Това което наистина дразни обикновените хора е че босовете на спасениите от държавата компании продължават да получават милиони долари. Това е неправилно, защото хората, които станаха причина за финансовия колапс продължават да бъдат щедро възнаграждавани“, е заявил Танус по време на дебатите за компенсациите на топ-мениджмънта на AIG.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *