Американците се наредиха на опашки за iPad

Ню Йорк /КРОСС/ Вчера Apple започна продажбата на таблета iPad. Имаше опашки пред магазините на Apple в Ню Йорк, които обаче, в сравнение с опашките за iPhone преди време, изглеждат не толкова големи. Потребителите, обаче са също толкова радостни след сдобиването с iPad, както когато се появи iPhone, съобщава Computerworld.
iPad-овете, които се продават засега, включват Wi-Fi, и цените им са $499 и $699, съответно за версията с 16GB и за тази с 64GB място за съхранение на данни. Моделите, които ще се появят по-късно през този месец, ще включват 3G възможности и ще се предлагат на цени от $629 и $829.
Устройството, което бе представено в края на януари тази година, ще се продава в целия свят през април. iPad е наричан от някои огромен iPod Touch, заради 9.7 инчовия екран. Новото творение на Apple притежава виртуална клавиатура, използва чипа A4 на Apple и може да възпроизвежда 720p high-definition видео. За iPad има положителни оценки, като се изтъкват предимства като дълъг живот на батерията, мултимедийни възможности и четене на електронни книги.
Експертите обаче смятат, че пътят за включване на потребителите на преносими устройства с Apple ще трябва да преодолее много препятствия, съобщава Би Би Си.
Сред тях е отказът на Adobe за създаване iPad-съвместима версия на популярния формат Flash, който широко се използва от издателите и рекламодателите към онлайн рекламата, липсата на видеокамера и USB портове.
Някои от недостатъците са решени посредством допълнителни аксесоари като клавиатура например, но те се закупуват допълнително.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *