Американците ще изхарчат $19,5 млрд. за Свети Валентин

През настоящата 2015 година американските потребители ще увеличат разходите си за подаръци и други плащания в деня на Свети Валентин (14 февруари) с 3,8% в сравнение с 2014 година, прогнозира консултантската компания IBISWorld. В номинално изражение сумата ще достигне рекордните $19,558 млрд. с сравнение с $18,838 млрд. през 2014 г., когато беше отчетен спад на разходите с 2,2%.

Средно статистически всеки американец ще похарчи за подаръци $139,7 докато през миналата година сумата е била $134,56.

Най-съществен ръст от 5,6% се очаква да има при разходите за бижута и други лични принадлежности.

Броят на сключените бракове на година в Съединените щати през последните години нараства, но остава ниска в сравнение с нивата от преди десетилетие. Въпреки това, според анализа на IBISWorld, бракосъчетанията не оказват влияние върху продажбите за Свети Валентин. Трябва да се отбележи, че при несемейните двойки липсата на деца ги кара да харчат повече за подаръци за половинката си.

Сред факторите, които оказват съществено влияние върху продажбата на подаръци, на първо място е възстановяването на американската икономика и нарасналата заетост в страната.

Списанието Business Insider заедно с ексепрти от информационния сайт за деловите мъже InsideHook, състави списък, който да им помогне да не правят типични грешки за подаръци и заведения където да заведат своите любими, така че да направят 14 февруари ярък и запомнящ се празни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *