Англия намалява квотата за квалифицирани чужденци

Британското правителство обяви, че намалява с няколко хиляди души квотата за квалифицирани чужденци, които могат да работят в страната през следващата година. Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей обяви, че квотата за квалифицирани чуждестранни работници ще бъде намалена с 6,300 души – от 28 000 през тази година на 21 700 през следващата. От тази бройка обаче са изключени трансферите на служители, които фирмите могат да правят между британските си офиси и тези в други държави.
Затягането на достъпа на квалифицирани работници до британския трудов пазар ще намали имиграцията само незначително. Поради това вътрешният министър уточни, че ще бъдат предприети действия по всички маршрути за влизане в страната: „В скоро време ще започнем консултации и за това как да променим условията за издаване на студенстки визи, за да прекратим злоупотребите в тази система. Не след дълго ще преразгледаме и правата за заселване, както и семейните визи”, посочва Тереза Мей.
Новата годишна квота за допускане на квалифицирана работна ръка засяга не само жителите на страни извън ЕС, но и гражданите на България и Румъния, които още нямат пълни трудови права на Острова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *