Андрю Дъф: Европейската комисия няма да бъде одобрена, ако Желева е в нея

© Снимка:www.andrewduff.eu
Андрю Дъф

Не е възможнов Европейския парламент да бъде събрано мнозинство, което да одобри състава на новата Еврокомисия, ако в него фигурира и името на Румяна Желева, заяви британският евродепутат Ендрю Дъф. Дъф, който е докладчик по изслушванията на кандидат-комисарите, коментира, че председателятна Европейската комисия ЖозеБарозу е в много неудобно положение. Причината е, ченоминацията на Желева е одобрена от Европейския Съвет, но Европарламентъте против назначението й.

Отговорът може да дойде само от София. Мисля, че госпожа Желева трябва да обмисли дали все още е уместно да иска поста еврокомисар, и сама да оттегли кандидатурата си – това ще е най-елегантния вариант за излизане от задънената улица, заяви Ендрю Дъф.

Междувременно лидерътна Европейската народна партияЖозеф Дол настоя Румяна Желевада получи извинение. Според него, следкато писмото на Барозупотвърждава нейната почтеност и липсата на нередности, авторите „на срамната политическа медийна кампания й дължат незабавни публични извинения”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *