Арсов: В управленското поведение на Фандъкова се забелязва арогантност

София /КРОСС/ НДСВ създава Съвет за развитие на столицата. Това обяви на пресконференция неговият председател общинският съветник в столичен общински съвет Кирил Арсов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
По думите на Арсов в управленческото поведение на кмета Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ все по-отчетливо се забелязват признаците на нарастваща арогантност, политическо високомерие и настойчиви опити за потъпкване на закона с интерес на приближени до ГЕРБ кръгове.

Кирил Арсов даде пример с опит на ГЕРБ да вдигне поне два пъти таксата за паркиране в „Синя зона“, а едновременно с това да въведе и още две платени зони за паркиране – „зелена и жълта“, както и с взетото от ГЕРБ решение за прехвърляне на Топлофикация от държавата към общината. „Изхождайки от крайно тежката политическа обстановка в столицата и от загриженост за настоящето и за бъдещето на София и столичани НДСВ взе решение да се създаде Съвет за развитието на София , който да се изправи срещу вредното управление на ГЕРБ, посочвайки алтернативи“, подчерта Арсов. Съветът ще се занимава с проблемите на София и софиянци, ще ги анализира и ще предлага решения за тях. Ще изработва конкретни политики за управление на София и ще търсим пътя за приложението им сега и след предстоящите избори. Освен това Съветът ще подготвя и кандидатите на НДСВ за общински съветници в СОС.Кирил Арсов посочи, че НДСВ се готви сериозно за участие в местната власт и още по-сериозно за управление на София. Той уточни, че до нова година НДСВ ще имат утвърден кандидат за кмет на София. „ Имаме 5-6 души, които са много добре подготвени и са по-добри от Фандъкова и Кадиев взети заедно“, посочи Арсов. Той отказа да посочи конкретни имена.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *