„Асарел-Медет“АД с инвестиции за 1 млрд.лв.

Изминалата 2016 г. е поредната успешна година за „Асарел-Медет“ АД. Компанията изпълни своя бизнес план по всички показатели. Това се постигна въпреки предизвикателствата с понижените цени на медта на международните пазари. През 2016 г. „Асарел-Медет“ АД въведе в експлоатация два значими проекта – ЦПТ-3 и  модернизацията на първа секция на Флотационно отделение. Това са инвестиции за над 60 млн. лв.

Изминалата година ще се запомни в Панагюрище и като годината на Новото панагюрско съкровище с откриването на супермодерната многопрофилна болница „Уни Хоспитал“. Инвестиция в нея възлиза на над 90 млн. лв. Това е пореден и най-значим пример за грижата на „Асарел-Медет“ АД за настоящето и бъдещето на родния край.

Приоритет за 2017 г. на „Асарел-Медет“ АД ще са двата проекта за дългосрочно развитие на рудника и на Обогатителната фабрика. През следващите четири години компанията ще направи необходимите инвестиции, за да осигури своето устойчиво бъдещо развитие, информира в.Стандарт. Компанията отчита добро изпълнение на програмите си за устойчиво развитие, по които са вложени над 126 млн. лв. Така общият размер на инвестициите след приватизацията през 1999 г. достигна 1 млрд. лв.

През 2017 г. Панагюрище ще бъде домакин на поне две мащабни прояви от национално значение – тенис-турнирът „Асарел България Оупън 2017“ (15 до 20 август), който ще привлече най-добрите играчи на тенис на маса с награден фонд от 130а000 щатски долара, и Световното първенство по фойерверки (25-27 май). И двете мащабни събития се реализират с финансовата подкрепа на „Асарел-Медет“ АД.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *