Багери смачкаха показно контрабандни автомобили

Властите във Филипините решиха да дадат урок,като наредиха да бъдат смачкани с багери нови контрабандни автомобили на стойност 0,5 млн. евро

Лично филипинската президентка Глория Аройо се разпоредила те да бъдат унищожени, за да се даде ясен сигнал, че властите в Манила няма да проявяват търпимост към спекулантите.

От нейната администрация коментират, че разпродаването им на евентуален търг би се възприело от гражданите като морална победа за контрабандистите.

Сред най-доволните от акцията беше финансовият министър Маргарито Тевес, който лично наблюдаваше как багерите размазват ламарините на три BMW X5 и други модели като „Линкълн Навигейтър“, „Шевролет Кампер“, „Мицубиши GTO“.

Според него общата стойност на ликвидираните автомобили достига почти 0,5 млн. евро. Държавата пък изгубила 1/3 от тази сума заради неплатени митнически такси.

Колите били вкарани нелегално в страната през 2002 г., а след конфискуването им никой не посмял да заяви, че е техен собственик.

Все пак 14 екземпляра от най-луксозните марки – „Порше“, „Ламборгини“ и „Ферари“ – засега оцеляха, тъй като техните вносители са подали жалба в съда. И тях (автомобилите, не хората) обаче ги очаква същата съдба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *