Банката на Елизабет ІІ замесена в схема за укриване на данъци

В схемата участва швейцарски инвестиционен тръст, който отчел умишлена загуба, позволявайки на клиентите да направят удръжки от данъчните си сметки във Великобритания
Банката Coutts, в която британската кралица Елизабет Втора държи основните си сметки, е участвала в незаконна схема за укриване на данъци на някои от най-богатите си клиенти за 1 милиард британски лири. Това съобщи електронното издание на в. „Сънди таймс“, цитирано от Дарик.
В схемата участва швейцарски инвестиционен тръст, който отчел умишлена загуба, позволявайки на клиентите да направят удръжки от данъчните си сметки във Великобритания.
Около 300 клиенти на Coutts са били принудени да изплатят данъци за близо 400 милиона британски лири, които те се надявали да избегнат, след като британската данъчна и митническа служба се произнесла, че схемата на Castle Trust е нарушила данъчните закони на Великобритания.
Coutts е спечелила такси за близо 500 000 британски лири чрез схемата, която започнала през 1997 година с използването на поредица от сложни транзакции с акции от Германия, Пакистан и остров Гърнзи, за да гарантира, че инвестиционният тръст е отчел загуба от близо 1 милиарда лири. Coutts е работела в тандем с швейцарския банков гигант UBS, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *