Банка Пиреос България пуска три нови кредита за малки и средни предприятия

Банка Пиреос предлага на българския пазар три нови кредитни продукта за малки и средни фирми, специализирани в областта на строителството:

• Кредит за закупуване на земя с инвестиционна цел;

• Кредит за закупуване на земя и финансиране на строителство на сграда/и върху нея с цел бъдеща продажба на построената сграда/и;

• Кредит за закупуване на земя и финансиране на строителство на сграда/и върху нея с цел отдаването им под наем;

За кредитите могат да кандидатстват строителни фирми с опит в областта на строителството поне 2 години, с чиста бизнес история и със стабилна и развиваща се бизнес дейност.

Кредитът за закупуване на земя с инвестиционна цел се отпуска (в евро или лева) за покупка на парцел с инвестиционна цел без да се предвижда непосредственото изграждане на жилищна или офис сграда.

Кредитът е със срок до 3 години и с до 18 месеца гратисен период, като банката финансира до 100% от покупната цена, посочена в договора и до 80% от пазарната стойност на парцела според оценката на оценител на Банката. Лихвата за кредити в лева е 8.5%, а тази за кредити в евро – 8%. Изискването е кредитополучателят да има доходи от други дейности, които да гарантират погасяването на лихвите по време на гратисния период и на главницата и лихвите след изтичането му.

Кредитът за закупуване на земя и финансиране на строителство на сграда/и върху нея с цел бъдеща продажба на построената сграда се отпуска в евро или лева за финансиране на:

а) покупка на парцел с цел построяване на жилищна или офис сграда, при което банката финансира до 100% от продажната цена, която ще бъде посочена в договора и не повече от 80% от пазарната стойност на парцела;

б) построяване на жилищна или офис сграда, при което банковото участие достига до 80% от строителната себестойност.

Кредитът се отпуска за срок до 3 години от първото усвояване и с гратисен период до 18 месеца. Лихва по кредитите в лева е 8.5%, а за кредитите в евро – 8%. Банка Пиреос предлага няколко опции за изплащане на кредита:

• Със средства на кредитоискателя

• От продажба на апартаменти/офиси или

• От жилищни кредити, които ще се предлагат в рамките на новия продукт при преференциални условия на купувачите на апартаменти/офиси. Сред предимствата на тези жилищни кредити са 30% по-ниска такса за разглеждане на молбата за кредит, безплатна оценка на недвижимия имот, безплатно издаване на удостоверение за тежести, както и усвояване на заема в рамките на 15 дни.

Кредитът за закупуване на земя и финансиране на строителство на сграда/и върху нея с цел отдаването им под наем се отпуска в евро или лева за период до 10 години, като банката финансира до 70 % от пазарната стойност на недвижимия имот, според оценката на оценителя на Банката. Лихва при кредити в лева е 9.5% и 9% при кредити в евро.

В случай, че Строителят възнамерява да отдава под наем, всички или част от апартаментите/офисите в сградата, след изтичане на 3 годишния период или по–рано, кредитът за покупка на парцел и изграждане на сграда може да премине в дългосрочен, описан по-горе.

Само преди месец, Банка Пиреос, която има дългогодишни традиции в кредитирането на малкия и среден бизнес, пусна на пазара още два продукта

за малки и средни предприятия – кредит за оборотен капитал и кредит за финансиране на инвестиционни проекти.

Банката предлага широка гама съвременни банкови продукти за малки и средни предприятия, както и специализирани решения съобразени със специфичните характеристики на отделните отрасли.

За финансова група Пиреос

Финансова група Пиреос е една от най-динамично развиващите се финансови организации в Югоизточна Европа. Тя притежава активи на обща стойност 23.5 милиарда евро и клонова мрежа от 450 клона. Групата предлага пълната гама от

съвременни банкови и финансови продукти и услуги, сред които потребителско банкиране, финансиране на малки и средни предприятия, корпоративно банкиране, капиталови пазари, инвестиционно банкиране, лизинг и финансиране на шипинг секторa.

За Банка Пиреос

Банка Пиреос, поставила началото на финансовата група, е основана през 1916 г. Днес банката стои начело на група компании, които предлагат пълната гама от съвременни банкови и финансови продукти и услуги, както на Източноевропейския пазар (България, Румъния, Сърбия и Албания), така и в Египет, Лондон и Ню Йорк.

В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната.

Банка Пиреос е носител на наградата „Финансов продукт на годината” в категория „Кредитни продукти и финансиране” от тазгодишното издание на Международното финансово изложение „Банки, Инвестиции, Пари”, както и на първа награда в категорията „Най-добра печатна реклама” на Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г.

Повече информация за финансова група Пиреос, можете да получите от сайта на групата www.piraeusbank.gr.

Преслава Георгиева

Account Manager

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *