Банка стартира проект за българските светини

Обединена българска банка стартира благотворителна продажба на албума „Български столици, твърдини и светини” в подкрепа на Сдружение „Обединени за милосърдие”, осигуряващо грижи за деца със здравословни проблеми.
В началото на 2009 година Обединена българска банка и професор Николай Овчаров представиха съвместния си проект „Български столици, твърдини и светини”, възкресил със средствата на фотографията и изобразителното изкуство повече от 30 национално значими исторически обекта – дворците на българските владетели в Плиска, Преслав, Търново, средновековните градове и крепости Ловеч, Червен, Калиакра и много други.

Уеб сайтът на „Български столици, твърдини и светини” www.svetini-bg.net дава възможност на посетителите да се запознаят с част от направените възстановки на исторически и архитектурни обекти, анимирани с помощта на компютърните технологии.
През сайтa може да бъде поръчан албума „Български столици, твърдини и светини” съдържащ възстановки – илюстрации, придружени от текст на Николай Овчаров. Продажбата на албума е благотворителна акция, която събира средства за дейността на Сдружение „Обединени за милосърдие” – доброволна организация на служителите в ОББ, осигуряваща грижи за деца със здравословни проблеми в цялата страна. До момента от продажбата на албума са събрани над 2 000 лева.

Освен с помощта на Николай Овчаров, албумът с исторически възстановки „Български столици, твърдини и светини” на ОББ е създаден съвместно с художника Тодор Ангелиев и фотографска агенция Булфото. До края на годината проектът „Български столици, твърдини и светини” ще предложи за благотворителна продажба и втори албум – „Перперикон”. На уеб страницата може да бъде намерена информация, за наградния фонд и сроковете на обявения от ОББ конкурс за художествена фотография „Преоткрий България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *