Банкер: Гърция не може да потопи еврозоната

В мек и дипломатичен формат, докладът на ЕК казва тежките истини за България. Такъв доклад няма как да се занимава с частни случаи като КТБ.

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в интервю за БНТ. Според него, ако заложеното в стратегията за съдебната реформа се осъществи, това ще бъде добре за всички. По думите му корумпирано-некадърната система е овладяла ключови позиции във властта. Пречките срещу осъществяването на тази реформа биха били нормални, посочи Хампарцумян.

Банкерът коментира и изборите в Гърция.

Гръцкият сценарий не може да се повтори в България. Гръцките банки са регистрирани по законите и правилата у нас. Не познавам състоянието на всички банки в България. Трябва да се изследва причинно-следствената връзка за станалото с КТБ. Отговорност за случая носят централната банка, финансовото разузнаване и ДАНС. Ще отнеме време да се разбере истината за КТБ. Трябва да питаме, за да не се повтаря подобно нещо. Според мен банките са добре регулирани и няма да се нуждаят от държавна помощ, категоричен е банкерът.

Хампарцумян смята, че Гърция не може да потопи eврозоната.

„Гърция може да се самопотопи. В Европа живеят повече от 450 милиона души и те няма да се самоубият колективно. Има проблеми, но те ще бъдат решени. Всичко е въпрос на диалог и разговори“, категоричен е банкерът.

По думите му България е част от клуба на богатите европейци още от 2007 година. Липсва ни самочувствие. Този клуб не е гаранция за развитие на икономиката. Той дава възможност на предприемчивите българи да се развиват. Не вярвайте на глупостите, че някой иска да ни колонизира. Успехът на България зависи от нас, а не от Европейската комисия, допълни Хампарцумян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *