Банките с големи бонуси ще изпаднат в немилост

Банките, които за изплатили огромни бонуси на персонала си, ще изпаднат в немилост и ще бъдат наказани чрез увеличаване на изискванията към тяхната финансова адекватност на предстоящата среща на Г-20 през септември, заплаши френският министър на финансите Кристин Лагард, цитирана от “The Financial Times“.
Тя добави, че 20-те световни сили няма повече да позволяват поемането на прекомерни финансови рискове, включително ираздаването накрупни суми под формата на премии.
Някои от банковите гиганти, сред които Citigroup, Deutsche Bankи Nomura, предложиха дългогодишна финансова гаранция на най-добрите си хора с единствената цел да запазят ключови фигури от персонала си, което наточи властите в съответните държави срещу финансовите институции. Въпреки това, банките продължават да настояват, че това е важно за тях и политиката им е насочена само към определени лица от човешкия им ресурс.
Френските банки се отказаха да прилагат такава тактика, за да не се сблъскат с наказателно изискване за увеличаване на капитала. Великобритания също предупреди банките, че ги грозят наказания, ако гарантират премии за повече от една година напред.
Кристин Лагард препоръчва повече държави да приемат по-строги правила за регулация на финансовите си институции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *