Барозу: Европейският съвет свърши всичко, което трябваше

Европейският съвет свърши всичко, което трябваше: отговори на нуждите на деня (Гърция) и на дългосрочното бъдеще на Европейския съюз (стратегията 2020), заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу след края на състоялата се в Брюксел пролетна среща на държавните и правителствени ръководители от съюза.

Той отново определи срещата като „много успешна“ заради постигнатото споразумение по финансовото стабилизиране на Гърция и заради дадените насоки за посрещане на глобалните предизвикателства като климатичните промени, повишаването на трудовата заетост, залегнали в стратегията 2020, пише БТА.

Председателят на Европейската комисия изтъкна също, че е постигнато съгласие работата в Европейския съюз до следващата среща на Съвета през юни да се съсредоточи върху образованието и усилията в борбата срещу бедността и социалното изключване.

Същевременно той предупреди за „тревожни сигнали“, че откакто силата на кризата в Европейския съюз е започнала да намалява, някои страни членки са сметнали, че вече не трябва да се отдава толкова голямо значение на реформите по отношение на контрола върху банковия и финансов сектори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *