БАТА: Летният туристически сезон ще е успешен

Летният туристически сезон ще бъде успешен. Това заяви Дарик Донка Соколова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции. По думите й – ръстът на чужди туристи спрямо миналата година ще бъде нулев, но това ще бъде успех в условията на световната икономическа криза. Соколова цитира и изследване на британските медии, според което страната ни е една от най-предпочитаните дестинации заради доброто качество на туристическите продукти и атрактивните цени. Ето какво каза Соколова:

След март и след адекватното поведение на нашите хотелиери, заедно с нас, изправяйки ценовата политика или правилно сложената ценова политика раздвижи пазара. Още първите ни туристи дойдоха в края на април и нашият сезон отдавна е в разгара си, що се касае за входящия туризъм.

Прогнозите ни за това лято са плюс минус около нулата според миналата година, но нека да не забравяме, че през последните от порядъка на четири-пет години ние имаме един постоянен ръст от 10 процента с натрупване, което е един голям успех за нашата страна. Така че нивото спрямо миналата година не е песимистичен вариант за този сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *