ББР поглъща дъщерно дружество

Сключен е договор за преобразуване между „Българска банка за развитие“ АД – София, като приемащо дружество, и „Микрофинансираща институция ДЖОБС“ ЕАД, като преобразуващо се дружество, съобщиха от кредитната институция.

По силата на този контракт, подписан на 2 юни, се предвижда вливане на преобразуващото се дружество в банката, която е едноличен собственик на капитала на „Микрофинансираща институция ДЖОБС“. Дружеството финансира микро- и малки предприятия, земеделски производители, самонаети лица, занаятчии и др., които развиват или стартират бизнес на територията на страната. По този начин то подобрява достъпа им до финансови услуги, допринася за създаването и запазването на работни места, намалява тяхната „изключеност“ от пазара на финансовите услуги, а подпомага целевите си групи да развият своята бизнес идея.

„Българска банка за развитие“ е издала две емисии облигации, с които е акумулирала средства за дейността си. По тази причина след получаване на съответните регулаторни разрешения и одобрения, включително от БНБ, тя ще свика общи събрания на облигационерите, както и общо събрание на акционерите си, на които да бъдат взети съответните решения относно предстоящото преобразуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *