Безплатно лятно училище по информатика отваря врати

Безплатно лятно училище по информатика? Да, това предлага Образователният комплекс по Информатика към „Корпорация за технологии и иновации“ АД,  създаден с амбицията да  обучава кадри и да помага за тяхното реализиране в предстоящата нова технологична революция.

А в нея, както е известно водещи са информационните технологии и свързаните с тях приложения във всяка една сфера на живота. По тези водещи причини Образователният комплекс  съдържа в себе си няколко направления за подготовка на студенти, които са иновация в системата на българското образование. Целият спектър от сегменти на Комплекса е с такива специалности, които осигуряват сигурен старт в професионалното поприще.

В Частния професионален колеж „Омега“ и ЦПО към него се изучават дисциплини (http://collegeomega.com), които са с категорична насоченост към професионалното образование по информационни технологии, които не само чукат на вратата, но вече и все по-широко я отварят и заемат място в глобален мащаб. .

Центърът за дистанционно обучение към ВУЗФ (Висше училище по застраховане и  финанси – София) предлага интересна магистърска програма по „Киберсигурност и стратегически мениджмънт“ (http://vuzf.iiht.bg).

Безспорна иновация в Образователния център е и Международното  висше училище по информатика и електронно лидерство (МВУИЕЛ) „Махатма Ганди“ (http://mvuiel.itakademia.bg). Документите за акредитиране на Висшето училище са подадени в определените срокове и се очаква положително решение от оторизираните държавните органи.

Екзотично като дестинация, но истински атрактивно е обучението в една от другите водещи специалности. Тук вече с доказана роля е Индийският институт по хардуерни технологии – България  (http://www.iiht.bg), чийто респектиращ  образователен франчайз притежава в „портфейла“ си над 2300 курса в сферата на информационните технологии.

И за тези, които имат за приоритет практическото усвояване и приложение на атрактивните специалности, също има привлекателно направление – това е  ИТ Академия АД – доказана ИТ фирма, в която работят и творят опитни професионалисти (http://itakademia.bg).

Всички тези предпоставки съвсем логично доведоха и до интересната инициатива за създаване на безплатно лятно училище по информатика за ученици в гимназиален етап от обучение.

Времето за провеждане на обучението е от 10.07. до 01.08.2017 г., като заниманията ще се провеждат 3 пъти седмично  по 5 учебни часагр. Пловдив,  ж.к. Тракия, ул. „Вълко Шопов“ 14 (Тех Парк Оптела)

По време на учебния процес ще бъдат разгледани следните теми: 

1. Основи на програмирането.

2. Роботика и Интернет на нещата върху платформи Arduino и Raspberry Pi.

3. Киберсигурност и защита от заплахи в интернет.

4. Основи на уеб програмирането (HTML, CSS, PHP и MySQL) .

5. Основи на програмиране за мобилни устройства (Android).

Наистина, лятото е време за отдих, но то е и период за настройка на нагласата за следващата стъпка, независимо  дали тя ще бъде направена в образованието или професията.

За информация и записване:

национален безплатен телефон 0800 900 11

моб. тел. +359 882 933 412

е-mail: kostov.ita@gmail.com

Атанас Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *