Без грижи в България

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: България – евтина
парти-дестинация

Какво означава „безгрижен парти-пакет“ в България? Отговорът гласи: ниски цени, хотели в партизоните на курортите и безплатни входове в дискотеките. Така е представена България в програмата на РеВеТуристик за лято 2011.

Йорданка Йорданова разговаря с говорителя на Управителния съвет на РеВеТуристик Зьорен Хартман за българския туризъм и за каталога като информационно средство:

Въпрекиинвазията на интернет-порталите класическият туристически каталог все още е предпочитаното от германците средство за информация, казва Зьорен Хартман:
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Сумата, отделяна за реклама на България – направо смешна
„Години наред се говореше, че каталозите ще изчезнат. Това обаче не стана. Ние сме един от туроператорите с голям дял записвания в интернет – 20%. Но 80%от гостите закупуват ваканционен пакетв туристическите бюра. Каталогът си остава важно средство за реклама. Защото все пак клиентът иска да има нещо в ръка, на което да се довери.“
България може да се поучи от Турция
Броят на записванията за България в туристическите бюра все още е много висок, казва Зьорен Хартман: „Каталогът е много важен инструмент за България като дестинация, като се има предвид, че в германските медии се прави много малко реклама на България. Затова е важна препоръката от страна на специалистите в туристическите бюра. Българските медии и представителите на туристическия бранш трябва да работят повече за рекламата на страната“, съветва Зьорен Хартман.
Според него средствата, които България инвестира в реклама, са несравнимо ниски с тези в Турция и Египет. Освен това е нужна по-добра организация и съгласуване с хотелския бранш иавиокомпаниите.
Новият туристически пакет за България за сезон 2011 носи името „Безгрижен парти-пакет“ и еориентиран към младата публика.
„Младите хора отиват в България заради добрите цени, особено по отношение на храната и напитките. По-трудно е обаче да бъдат привлечени платежоспособни двойки, защото България все още не е известна като дестинация, предлагаща високо качество.“
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Цената на бирата – най-
добрата реклама засега?
Какво включва „безгрижният“ пакет?
„Хотелите са разположени в партизоната на курортите и предлагат безплатни екстри. Гостите се радват на свободния вход в най-посещаваните дискотеки и на отстъпките в баровете и ресторантите. Обиколка на дискотеките с екскурзовод и подаръци като надуваем дюшек изапалка например са част от „безгрижния“ пакет.“ Така TJAEREBORG рекламира новото си предложение в България за младежите. Всъщност младата публика не е за подценяване, казва Зьорен Хартман.
„Мисля, че България трябва да запази младите хора като клиенти, защото след няколко години те ще са възрастните. А възрастните имат повече време. България обаче трябва да работи за постигането на висококачествено предлагане и за по-добра комуникация, за да успее да се измъкне от евтиния си имидж и да бъде призната като модерна дестинация“, категоричен е Зьорен Хартман.

Й. Йорданова, Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *