Белгийски принц очаква 44 млн. евро обезщетение от Либия

Белгийският принц Лоран и неговото закрито дружество с нестопанска цел „Глобален тръст за устойчиво развитие“ очакват да получатобезщетение от 44 милиона евроот либийската държава заради прекратен от Триполи договор за озеленяване, съобщават местни медии.

В епохата на сваления с операция на НАТО през 2011 г. либийски лидер Муамар Кадафи дружеството имало договор за залесяване.Договорът бил прекратен покрай военната операция, в която Белгия имаше дейно участие.

Съдът в Брюксел на първа и втора инстанция се е произнесъл в полза на принца, но сега Либия обжалва, защото настоява, че обстоятелствата са били извънредни. Либийските представители твърдят, че не са получили документите по делото заради хаоса в африканската държава и затова са пропуснали законовите срокове за обжалване.

Белгийският съд не е приел настояванията за извънредност на обстоятелствата.Двете страни спорят и за това изплатено ли е обезщетение по прекратения едностранно договор.Очакванията са поредната съдебна инстанция само да препотвърди вече произнесените решения в полза на принц Лоран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *