Белият дом публикува подробна версия на акта за раждане на Барак Обама

Обама призова американската общественост и медии да не отклоняват вниманието си от важните за страната проблеми с подобни „глупости“.
„Няма да решим проблемите си, ако се разсейваме със странични неща и циркови номера. Затова се обръщам към мнозинството от американците и медиите. Нямаме време за подобни глупости. Имаме по-важни задачи, аз имам по-важни задачи. Имаме по-сериозни проблеми, които съм уверен, че можем да решим, ако се концентрираме върху тях.“
По-рано Белият дом публикува подробна версия на акта за раждане на Барак Обама, след като редица представители на републиканската партия обвиниха американския президент, че не е роден в САЩ. В акта за раждане е записано, че Барак Обама е роден на 4 август, 1961 в Хавай, но освен това има информация и за името на болницата. Това потвържадава, че Обама е законно избран на поста.
Месторождението на американския президент беше оспорено и от имотния магнат Доналд Тръмп, който заяви, че възнамерява да се кандидатира за президент от републиканската партия през 2012.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *