Берлускони: Ще живея до 120

Италианският премиер Силвио Берлускони разстрои политическите си противници, като най-неочаквано заяви, че се надявал да доживее до 120 години, предаде ИТАР-ТАСС.

В реч на тържество в Милано по случай 90-годишнината на Луиджи Верца, основател и почетен председател на болницата „Сан Рафаеле“ и на обществения Университет на живота и здравето Берлускони изрази увереност, че проектът за удължаване на продължителността на живота до 120 години е съвсем реален.
През XIX в.,припомни италианският премиер, хората са живели средно по 23 години, през първите години на XX в. средната продължителност на живота вече е била 43 години, а сега този показател е 81 години за жените и 79 за мъжете.
Берлускони, който е на 73 години, подчерта, че проектът „Дълголетие“ е изпълним от гледна точка на научните експерименти на клетъчно ниво и с оглед на промяната в начина на живот.
Колкото повече живее човек, толкова повече добри дела ще успее да извърши, философски посочи той.

Междувременно беше обявено, че Берлускони продължава да е най-богатият италиански политик.
Данните са от оповестените днес от парламента данъчни декларации на италианските министри и депутати.
За данъчната 2008 г. доходът му надхвърля 23 милиона евро. Преднината по богатство на Берлускони пред останалите политици е доста голяма.
През 2007 доходът му е бил 14,5 млн. евро и не става ясно как за една година премиерът е успял да повиши доходите си с цели 9 милиона.
Сред членовете на кабинета най-богат е министърът на отбраната Иняцио Ла Руса, който е декларирал през 2008 г. доходи от 517 хил. евро. Най-беден е министърът на икономиката и финансите Джулио Тремонти с 39 672 евро. А през 2007 г. той беше обявил доходи от 4,5 млн. евро, припомня Франс прес.
Сред италианските политически лидери най-голям е бил доходът на Антонио Ди Пиетро, бивш съдия, който се бореше срещу мафията и който сега е лидер на партията „Италия на ценностите“.
Според класация на сп. „Форбс“ за милиардерите на планетата, Берлускони притежава състояние, възлизащо на 9,4 млрд. долара, и е на трето място по богатство в Италия.
Преди него са Микеле Фереро, който е начело на хранително-вкусовата империя „Фереро“, произвеждаща и прочутия течен шоколад Нутела, следван от Леонардо Дел Векио, основател на фирмата „Луксотика“, световен лидер в бизнеса с производството на рамки за очила.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *