Беронов с №1 в бюлетината

Сегашният държавен глава е с номер три в общата бюлетина за президентските избори

София. Десният кандидатпрезидентски тандем Неделчо Беронов – Юлияна Николова ще бъде с номер 1 в общата бяла бюлетина, с която ще гласуваме на 22 октомври. Това стана ясно вчера, след като бе проведен жребият за поредността на кандидатите в бланката за изборите.

Второ място се падна на ген. Любен Петров и Нели Топалова. На трета позиция са сегашният държавен глава Георги Първанов и вицето му Ангел Марин. Под номер 4 ще се състезават кандидатите Григор Велев и Йордан Мутафчиев. Пета поред е двойката Петър Берон – Стела Банкова, а шести номер е за партия „Атака“ – Волен Сидеров и Павел Шопов. На седмо място ще бъдат кандидатите на партия „Ред, законност и справедливост“ – Георги Марков и Мария Иванова.

Жребият бе проведен според всички изисквания на ЦИК. В три различни урни бяха разпределени номерата, имената на кандидатпрезидентските двойки и на членовете на ЦИК, които изпълняваха процедурата. Целият състав на комисията участва в жребия. Председателят на ЦИК Снежана Начева спокойно изтърпя едночасовата процедура по вадене на пликове, четене на имена и съобщаване на номера. Начева стриктно следеше за пропуски и нерядко отправяше критики към членовете на комисията. Чрез жребия ЦИК определи и реда за представяне на кандидатите във встъпителните, заключителните и агитационните клипове по БНТ и БНР, предизборните хроники и диспути.

Неда Гълъбарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *