Биволите -нова пазарна ниша със стар спомен

Представители на немска биволовъдна асоциация посетиха Казанлък, за да проучат възможностите за осъществяване на европейски проект за развитие на биволовъдството в региона, предаде кореспондентът на радио Фокус – Велико Търново.
Представителите на биволовъдната асоциация се срещнаха с кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, представители на българския бизнес и на селска кооперация в казанлъшко село и обсъдиха възможностите за развитие на отрасъла на територията на общината.
Според представителите на асоциацията, биволовъдството е пазарна ниша, която все още не е заета.
Проектът, носещ името „Биволски двор“, съществува от 10 години, включва икономическа, социална, екологична и културна част и е реализиран успешно в Холандия. Задачатае осъществяване насимбиоза между околната среда и селското стопанство, както и постигане на коопериране между общини, научно-изследователска дейност, обучение на кадри, връзка с Министерство на земеделието.
Идеята е да се изгради биволовъдна централа, която да обхваща пет региона в България с подходящи условия за развитие на биволовъдството, като във всеки от тези региони ще бъде изградена по една биволовъдна ферма.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *