Бизнесът призова политиците да спрат скандалите, 2011 ще бъде година на фалитите

Ръководствата на Българската стопанска камара (БСК) и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) призоваха политиците повече да не се занимават със скандали и да обърнат внимание на икономиката.
Ако икономиката не бъде управлявана, тя ще създава скандали, заяви на пресконференция в БТА председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.
В пресконференцията участваха представители на работодателските организации, които представиха приоритетите за 2011 г. в контекста на диалога им с националните институции.

Председателят на КРИБ Огнян Донев отбеляза, че българската икономика има нужда от спокойна среда и преследване на приоритети. Изказването ми е такова най-вече заради изнервената ситуация от последните седмици, където икономически въпроси не са на дневен ред, допълни Донев.

От деловите среди отчетоха, че за първи път се полагат значителни усилия в борбата с организираната престъпност.

Изпълнението на антикризисните мерки, темповете на усвояване на еврофондовете, разплащанията на държавата с бизнеса, както и това дали ще продължат реформите в администрацията, здравеопазването и пенсионната система, ще са сред основните притеснения на работодателите през тази година.

Огнян Донев прогнозира, че тази година ще бъде годината нафалитите. Според него ще фалират фирми с разклатено икономическо здраве. От КРИБ предложиха всички аптеки в страната да бъдат свързани с НАП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *