Билбордовете в София масово „ослепяват“

Масово билбордовете в София остават празни, което показва, че и рекламният бранш у нас изживява най-трудния си период. Причината – все по-малко рекламодатели влагат средства в този тип реклама. Оттеглянето на бюджети от външната реклама се дължи и на това, че тя е най-трудно измеримият канал.
Агенциите, които предлагат такъв вид рекламиране в портфолиото си, не могат да предложат на клиентите си конкретни данни за постигане на ефективност.
Но има и предимства, сред които фактът, че това е една от медиите, която най-бързо изгражда познаваемост на марката, заявява Екатерина Тупарева – собственик на рекламна агенция.

Рекламните агенции се надяват през второто тримесечие на тази година приходите им от външна реклама да се увеличат. Част от тях предлагат на клиентите си промоционални пакети и високи отстъпки, за да се справят с трудния период, когато повечето рекламодатели се ориентират към предлагане на продукта или услугата в телевизиите. А дотогава – белите билбордове из София ще продължат да бъдат често срещана гледка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *